Ez már nem játék?

2015/03/17. - írta: Athon Idrakys

Mindig is aggódom, maikor az unokatestvéreim stb. pl meglátok náluk egy vidójátékot vagy valami új számítógépes csodát. Ezek a készülékek, programok igazából másra sem jók, minthogy pszichológusokkal egyeztetve KÓROS függőséget alakítsanak ki valakiben és erre a gyerekek sokkal fogékonyabbak! A függőségból aztán jönnek az olyan nehezebb érzelmek ami az aurát gyengítik (harag, ellenségeskedés ha elveszik a "játékot") és végül semmi más nem marad, mint a játék. A World of Awrcraft nev jázéknak mát több, mint egymillió rajongója van facebookon és ez a szám gfolyamatosan nő. Én csak egyszer láttam a játékot közelről és akkor is feltűnnt, hogy aki játszik vele az mennyire nem szórakozik, hanem pl ideges, nyugtalan.

A kóros függőség kialakítására azért van szükség ohgy utána aza elme kritika nélkül tudja befogadni az üzeneteket. A ténymániásoktól megkérdezném, hogy hogy kerül bele az üzenet. Nem tudom tudjtáok-e de mielőtt megjelenik egy ilyen "játék", előtte azt meg kell mutatni egy ESRB nevű csoportnak, akik megnézik, ellnőrzésre kell lennie náluk. Hogy mit néznek, azt senki nem tudja pontosan, azt viszont igen, hogy ilyenkor oda kell adni a játék úgynevezett nyílt forráskódját, vagyis azt tesznek bele, amit akarnak. Csak azután jelenhet meg a játék, hogy ragasztottak rá egy ilyen ESRB matricát, tehá, hogy már "ellenőrizve" lett. Amikor még készül egy játrék, persze mindenki azt hiszi, hogy ez is olyan lesz, mint a többi, de amikor már kikerül a programozók kezei alól, az "titkos" szervezet telerakja rejtett üzenetekkel.

Ez üzenet lehet az mondjuk, hogy ENGEDELMESKEDJ, NE GONDOLKOZZ!, és ilyesmik, amik pont a kritikus gondolkodást bomlasztják.

Ne játszatok ilyen játékokkal, és a legjobb lenne, ha a gyerekeitek is dcsak 18 év fölött használnának ilyen programot vagy inkább SOHA. Én inkább kerülöm ezeket és csak akkor nézem meg, hogy más hogyna játszik vele, ha előtte felhelyezerm az auravédelmet (ARKANYGAL!! :)).

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfeny.blog.hu/api/trackback/id/tr137278065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

€ŁmĘŘEnGé$ 2015.03.22. 15:05:11

Annyira senki nem tudja, hogy mit ellenőriznek, hogy még Wiki cikk is van róla: en.wikipedia.org/wiki/Entertainment_Software_Rating_Board

És nem, nem adják át a forráskódot, csak magát a programot.

Athon Idrakys 2015.03.25. 14:50:35

vagyazért nem tudja senii, mert csak egy szócikk van róla és SEMMI MÁS?...
süti beállítások módosítása